Deser trójkolorowy i oczywiście zdrowy
Różne kolory przeplatają się w mojej kuchni, jednak klasyczna biel i czerń wzięła dziś górę.
Proste jest naprawdę eleganckie, a przede wszystkim smaczne.
Biało czarne jagodowe
Potrzebujecie:
Jagody/ borówki
mleko migdałowe
śmietana sojowa
syrop agawowegy
arbuzik do dekoracji
Nic prostszego- najpierw trzeba zrobić krem z migdałów. Dajecie ALBO
samą pulpę z pozostałości po migdałach przy robieniu mleka, albo jeżeli
chcecie zagęszczacie mleko śmietaną sojową. Dodajecie syropu z agawy i przekładacie tym jagody. Dekoracja z arbuza i smacznego :)
Organizator: kikimora
Lubię migdałową puplęi strasznie ubolewam, że jest często niewykorzystywana i w hierarchii wartości tuż za mlekiem. Wygląda pysznie. A serducho zaczarowało. ;)
OdpowiedzUsuńNO właśnie! Pulpa rządzi! Ja próbowałam nawet zrobić coś w stylu marcepana z tej pulpy, ale wyszedł mi średnio. Będę jeszcze z pulpą kombinować
UsuńDziękuję, starałam się i zapewniam, że naprawdę dobrze też smakuje !!! :)
OdpowiedzUsuńJa mam taką pulpę i nie wiem co dalej. Posłodziłam ją i zrobiła się naprawdę dobra, to właśnie tak robi się ten marcepan?
OdpowiedzUsuń