środa, 8 sierpnia 2012

Biały, czarny, czerwony- Na jagody

Deser trójkolorowy i oczywiście zdrowy


Różne kolory przeplatają się w mojej kuchni, jednak klasyczna biel i czerń wzięła dziś górę. 
 
Proste jest naprawdę eleganckie, a przede wszystkim smaczne. 
Biało czarne jagodowe 
Potrzebujecie:
Jagody/ borówki 
mleko migdałowe
śmietana sojowa
syrop agawowegy
arbuzik do dekoracji
Nic prostszego- najpierw trzeba zrobić krem z migdałów. Dajecie ALBO samą pulpę z pozostałości po migdałach przy robieniu mleka, albo jeżeli chcecie zagęszczacie mleko śmietaną sojową. Dodajecie syropu z agawy i przekładacie tym jagody. Dekoracja z arbuza i smacznego :)
 



Wegańskie słodkości- edycja letniaOrganizator: kikimora

4 komentarze:

  1. Lubię migdałową puplęi strasznie ubolewam, że jest często niewykorzystywana i w hierarchii wartości tuż za mlekiem. Wygląda pysznie. A serducho zaczarowało. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. NO właśnie! Pulpa rządzi! Ja próbowałam nawet zrobić coś w stylu marcepana z tej pulpy, ale wyszedł mi średnio. Będę jeszcze z pulpą kombinować

      Usuń
  2. Dziękuję, starałam się i zapewniam, że naprawdę dobrze też smakuje !!! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja mam taką pulpę i nie wiem co dalej. Posłodziłam ją i zrobiła się naprawdę dobra, to właśnie tak robi się ten marcepan?

    OdpowiedzUsuń

Zapraszamy do komentowania :)