W taki dzień jak dziś
W
 taki upalny dzień jak dziś, nie mam ochoty na nic. Nie zamierzam stać w
 kuchni i gotować, na słodkości też ochoty za dużej nie ma, więc zostaje
 coś szybkiego, coś sycącego i dającego uczucie gaszenia pragnienia- moi
 drodzy już wiecie? Arbuz na pragnienie najlepszy na świecie.
W
 poprzednim poście pokazałam Wam jak zrobić arbuzowego kota, teraz nie 
mogę pochwalić się pracą autorską, bo pomysł na arbuzowego rekina 
znalazłam w internecie.
Oto jak można go szybciutko zrobić:
Potrzebujecie:
Arbuza, wykałaczkę i dobry nóż
Arbuza
 wycinacie na kształt rekina wyłaniającego się z wody, najtrudniejszym 
elementem są zęby, bo trzeba uważać aby nie przeciąć białej warstwy 
miąższu tuż pod skórką. Reszta to dowolność. Ja nie miałam w domu innych
 owoców, więc wypełniłam rekina pokrojonym miąższem, a dlatego, że jest 
gorąco, na "nos" nałożyłam okulary przeciwsłoneczne, żeby był bardziej 
na czasie. 
Mój pies jak zawsze zachwycony moimi kulinarnymi pomysłami, co widać po jego przeuroczej minie.
świetne!
OdpowiedzUsuń