Znacie historię o szpinaku i gwoździach?
Takie
pesto możecie zrobić, wstawić do lodówki, lub zamknąć w pojemniczek i
zabrać do pracy. Do przekąski popołudniowej jak znalazł. Ja użyłam tofu
jako tła, ale wiadomo, że pesto z chlebem lub makaronem to już klasyk...
Popey'owe pesto na zdrowie
Potrzebujecie:
Paczka liści szpinaku- myte i pokrojone lub porwane na drobniej
ok 2 łyżek oliwy z oliwek
łyżka pestek słonecznika
łyżeczka soku z cytryny
rozgnieciony ząbek czosnku
szczypta soli
Wszystkie składniki umieszczacie w wysokim naczyniu, wkładacie blendującą końcówkę blendera i blendujecie na gładko :)
Wszystkie składniki umieszczacie w wysokim naczyniu, wkładacie blendującą końcówkę blendera i blendujecie na gładko :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszamy do komentowania :)