poniedziałek, 1 października 2012

kasza manna, budyń i maki





Budyń, kasza, płatki i maki
Potrzebujecie:
budyń waniliowy 2 łyżki
Kasza manna 2 łyżki
mleko sojowe szklanka
woda zimna pół szklanki
płatki (jęczmienne u mnie) ok 3 łyżek
miód albo syrop agawowy do posłodzenia
Pomarańcze do zjedzenia i maki do dekoracji
Mleko zagotujcie, budyń mieszacie z kaszą i wsypujecie do zimnej wody ( ok pół szklanki) po czym wlewacie do gorącego mleka i mieszacie aby zgęstniało. Dodajecie miodu i mieszacie. Budyń wlewacie do miseczki, a pomarańcze kroicie w trójkąciki i wkładacie do budyniu. Obsypujecie w koło płatkami i jecie ze smakiem, najlepiej oczywiście w towarzystwie psa :)




4 komentarze:

  1. Mam nadzieję, że maki też zjedliście! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cześć!
    Zapraszam zapraszam do udziału w organizowanej przeze mnie na vegespot.pl akcji kulinarnej "Kiełkuj kiełka!".
    Gromadzimy tam wegańskie przepisy na surówki, sałatki, koktajle, przystawki, obiady i śniadania oraz inne pomysły z wykorzystaniem kiełków. Udokumentowane zdjęciami wskazówki dotyczące hodowli, również są mile widziane.
    Kiełkuj kiełka i baw się dobrze!

    http://vegespot.pl/akcje/15/kielkuj-kielka/

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny blog, już zapisuję go sobie na swojej liście, strasznie się cieszę, że jest nas coraz więcej xD

    OdpowiedzUsuń

Zapraszamy do komentowania :)